HANGADÓ
2007. FEBRUÁR 

Évzáró a Honvéd Nyugdíjas Klubban


Hunyadi János Nyugállományúak Klubjának év végi beszámoló közgyűlése

2007. január 27-én a Hunyadi János Nyugállományúak Klubja megtartotta év végi beszámolóját.
     A klubelnök megnyitójában köszöntötte a közgyűlést, a meghívott vendégeket, akik jelenlétükkel megtisztelték az összejövetelt. Vendégek voltak: Mezőfi Zoltán Polgármester Úr, Kotroczó Balázs Úr, a Városi Nyugdíjas Klub elnöke, Gáspár Levente százados a Nógrád megyei HAD.KIEG parancsnoka
A közgyűlés színvonalát emelte, hogy helybeli amatőr színjátszók adták elő műsorukat. Sass Tímea, a keleti táncok rejtelmeiben kalauzolta a közönséget, Szájbely Zsolt és Krisztina barátnője irodalmi téren, verseik színvonalas szavalataival szórakoztatták a közönséget, Majnik László gitárjával a hatvanas évek táncdalaiból, slágereiből adott elő egy csokorra valót, Beke Istvánné magyar nótákat énekelt. Ezúttal is szeretnénk megköszönni az amatőr előadók odaadó, lelkes munkáját.
Továbbiakban a klub alapszabályzatának megfelelően a klub elnöke ismertette a vezetőség és a klubélet négy (azaz 2003-2006-ig) évi munkáját. Beszámolójában kiemelte, hogy a rendezvényeket a vezetőség legjobb tudása és a klub anyagi lehetőségei figyelembevételével szervezték és hajtották végre.
     A négy év alatt a betervezett feladatok gerincét a szabadban, a laktanya melletti kis nyírfás ligetben, rossz idő esetén a "faluházban" megtartott klubdélutánok alkották, melyek főzéssel, szalonnasütéssel tették hangulatossá a szórakozást.
     Voltak autóbuszos kirándulások is: 2003-ban Gödöllőn a Grassalkovics kastély megtekintése, mely megmutatta a rég  múlt világ fényűzését és pompáját. A kastélyi séta után a tóalmási strand nyújtott felüdülést. Ez év folyamán kirándulást tettünk a verőcei övezetben lévő Irma forráshoz, hol ízletes babgulyás főzéssel töltöttük el a napot.
     2004-ben kiemelkedő volt, a Balassi évforduló keretén belül Szlovákiában, Zólyom várának megtekintése és a költő emlékére állított emléktábla megkoszorúzása. Hazafelé egy csárdában megismerhettük a szlovák ételek ízét.
     2005 évben József Attila emlékév keretén belül sikerült ellátogatni Balatonszárszóra. Megtekintettük a József Attila emlékmúzeumot, a baleseti emlékművet, végezetül leróttuk tiszteletünket az öreg temetőben a költő első sírhelyénél. A finom ebéd elfogyasztása után a csoport a Balaton vizében hűsölt. Itt köszönnénk meg Dr. Szájbely Ernő főorvos úr önzetlen segítségét a Balatonszárszói kalauzolásért.
     2006 év kiemelkedő feladata volt a szűkebb környékünk nevezetességeinek megtekintése: Balassagyarmaton a Palóc Múzeum elénk tárta közvetlen környezetünk szokásait, népviseleteit, Madách Imre csesztvei kúriáján megismerhettük, hol és hogyan alkotta az író az LEmber tragédiája¬ című művét, Mohora községben pedig Tolnai Klári színművésznő múzeumát látogattuk meg. Balassagyarmaton elfogyasztott ebéd után látogatást tettünk Szécsényben, Rákóczi Ferenc által vezetett országgyűlés színhelyére. 
     2006 év folyamán került rendezésre a rétsági laktanya megalakulása 70. évfordulójának megünneplése. A városunkban működő szervezetek együttműködésével és támogatásával sikerült megszervezni ezt a rendezvényt, melyen 250 fő, aktív és nyugdíjas katona, katonai alkalmazott valamint civil lakosság vett részt. A laktanya bejáratában elhelyezett emléktáblát megkoszorúzták: Borszéki Tivadar nyugállományú vezérőrnagy valamint a BEOSZ képviseletében Békési Zoltán nyugállományú ezredes úr.
     A négy év jelentős eredményének tekinthető, hogy a BEOSZ rendezésében a magyarországi régiók közötti lőversenyen már második évben a rétsági csapat jó eredményt ért el. Köszönet érte Fodor László ny.á. alezredes, Pető Sándor alezredes, Jávorka János ny.á. alezredes, Sebestyén Ervin ny.á. őrnagy uraknak.
     A beszámoló után, mivel a régi vezetőség mandátuma lejárt, új vezetőség megválasztására került sor. Jávorka János ny.a. alezredes a régi vezetőség újra választására tett javaslatot, melyet a közgyűlés egybehangzóan elfogadott.
     Ezután következett a 2007 évi terv programjainak ismertetése, melyet a tagság jóváhagyott.
A beszámolót követően a közgyűlést vacsora, zene, szórakozás zárta.
Rétság, 2007. január 27.

www.retsag.hu
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-