HANGADÓ
2007. FEBRUÁR 

Városházi tudósítások

Az év első képviselő-testületi ülésén a napirendi tervezetben szerepelt a város településrendezési tervének módosítása. A napirendi pont tárgyalását a Pénzügyi Bizottság kezdeményezésének elfogadásával áttették a testület februári ülésére.

  • Azt, hogy a 2006. évi költségvetés módosítása ismét szerepelt a napirenden, a központi támogatás előirányzatának változása, az átvett pénzeszközök, a keletkezett többletbevételek, illetve a bevétel kiesés, valamint a hiány miatt felülvizsgált kiadási megtakarítások átvezetése indokolta.
  • A napirenden szerepelt a Művelődési Központ és Könyvtár 2007. évi munka és rendezvényterve, a 2006. évi munka és rendezvényterv végrehajtása. Az intézmény 2006. évi munkájáról szóló beszámolót a testület hosszas vita után nem fogadta el. Az anyag teljes terjedelmében olvasható az intézmény webes oldalain. Határozat született egy, az intézményt átvilágító bizottság felállításáról. A 2007. évi munkatervet ennek megállapításai ismeretében kívánja tárgyalni a testület a következő ülésén.
  • A következő napirendi pontban az önkormányzati média - Városi Televízió, Hangadó és honlap működtetési lehetőségeiről szóló anyag szerepelt. A testületi határozat szerint a város internetes honlapjának kezelését január 19-i hatállyal visszavonta a művelődési központ feladatköréből. Utasította az intézmény vezetőjét, hogy a művelődési központ és az általa megbízott webmester - Girasek Károly - között fennálló szerződést szüntesse meg. A képviselő-testület a továbbiakban más honlap üzemeltetését tartja szükségesnek, nem tart igényt a szerzői jog védelme alatt álló alkotásra.
  • A képviselő-testület már decemberi határozatával, Bánk és Tolmács községek önkormányzatainak kezdeményezésére kifejezte a szándékát, hogy 2007. április 1. napjától körjegyzőséget kíván létrehozni Rétság székhellyel.
  • A testületi döntésnek megfelelően a körjegyzőség létrehozása miatt szükséges létszám bővítés költségét a megállapodásban foglaltak szerint Bánk és Tolmács Község Önkormányzata viseli, míg a körjegyzőséghez biztosított normatív támogatás Rétság Város Önkormányzat bevétele. Az egyeztetetések során egyértelművé vált, hogy Bánk és Tolmács Önkormányzata a helyi folyamatos ügyintézés biztosítása érdekében kirendeltséget kíván fenntartani. Bánk Község Önkormányzata helyben kívánja intézni a helyi adóval, államigazgatási feladatokkal, szemétszállítási díj analitikájával kapcsolatos feladatokat, melyek ellátásra 3 álláshelyen kíván dolgozókat alkalmazni. A kirendeltségen dolgozók költségét, a kirendeltség fenntartásának költségével együtt vállalja. Tolmács Község Önkormányzata a helyi adó és igazgatási feladatok helyi ellátására a kirendeltségen 2 álláshelyen kíván dolgozót alkalmazni a költségek vállalásával.
    A helyben intézendő ügyek alapján a hivatali létszám 2 fővel történő emelése szükséges. Egy pénzügyi ügyintéző és egy a jegyző munkáját segítő, pályázatokat kezelő ügyintéző alkalmazása indokolt. A hivatalban történne mindhárom önkormányzat költségvetésének, beszámolójának elkészítése, könyvelése, adózással kapcsolatos feladatok ellátása, hivatali és intézményi dolgozók alkalmazásával kapcsolatos un. IMI rendszer vezetése. A 2 fő többletlétszám személyi jellegű kiadásainak és járulékainak költségét Bánk Önkormányzata 55 %-os, Tolmács Önkormányzata 45 %-os arányban vállalja. A hozzájárulás összegét havonta, egyenlő részletekben utalnák át.
  • A jegyzői állás pályázati kiírása azért szerepelt a napirenden, mert Kapecska Ferencné jegyző bejelentette, hogy az 1968. június 25-től fennálló közszolgálati jogviszonyáról, és 1991. február 1-től fennálló jegyzői kinevezéséről nyugállományba vonulása miatt 2007. március 31. napjával lemond.
  • Az iskolatej program szabályozásáról szóló rendelet alapján 2007. január 1-től, december 31-ig ismét meghirdetésre került az akció. A képviselő testület ismét csatlakozott a programhoz. Az általános iskolai tanulók részére az év során hétfőn, szerdán és pénteken lesz biztosítva az iskolatej.
  • A testületnek módjában állt egy kuratóriumi tagot delegálni a regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítványhoz. A döntés alapján Hegedűs Ferencre esett a választás.
  • A testület határozata szerint később dönt a napirenden szereplő, a laktanya egyes épületeinek értékesítéséről szóló kérdésről. A vételi ajánlatot benyújtókkal további egyeztetést tart szükségesnek.
  • Változás történt a Pénzügyi és Településfejlesztési Bizottság összetételében. Dr. Tóth Mária lemondása miatt a testület megválasztotta Dr. Dobos Attilát a bizottság tagjának.
www.retsag.hu
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-