HANGADÓ
2006. AUGUSZTUS 

Történelmi militari tábor

A Rétsági Árpád Egylet a korábbi évek hagyományaihoz híven az idén már ötödik alkalommal rendezte meg fiataloknak az egy hetes TÖRTÉNELMI MILITARI TÁBORT, a Börzsöny hegység egyik legszebb helyén, a Kenyeres forrás területén. 
     Az egy hetes program igen gazdag, választékos összeállításban került megszervezésre, és lebonyolításra. A résztvevők összetétele igen vegyes volt, örvendetes, hogy többen már visszatérő törzsvendégként vettek részt.
     A program széles körben pozitív ismeretekkel gazdagította a gyerekek látókörét és ismeretét, a hazafias honvédelmi nevelés, az általános katonai ismeretek, a lőkiképzés, az íjászat, a történelmi ismeretek, a bűnmegelőzés, a kábítószer elleni feladatok vonatkozásában. 
     A szabadidő kihasználását és a regenerálódást nagyon jó programok egészítették ki az elméleti, és gyakorlati feladatok mellett. Volt alaki foglalkozás, lövészet, lovaglás, rendőrkutyás bemutató, közelharc oktatás, hegyi kiképzés, úszás oktatás, határőr technikai bemutató és műszaki foglalkozás. Nagy sikert aratott ebben az évben is a számháború, a PAINT BALL lövészet és a terepjáró motorozás. 
     A tábor lakói egy megemlékezés keretén belül ünnepélyesen megkoszorúzták a templomkertben lévő első világháborús emlékművet. A temetőben a „Rétsági Katonák Emlékére” állított kopjafáról a második világháborúban Gorgyijevkában elesett rétsági harckocsizó hősökre emlékeztek a fiatalok. 
     Az egy hetes program eredményességét és jó hangulatát az igen választékosan összeállított, elkészített és felszolgált étrend biztosította. A jó hangulatot bizonyítja, hogy esténként még divatbemutatóra és parodizálásra is jutott idő és energia a nehéz fizikai megterhelés mellett a fiataloknak. Az esti tábortűz mellett még takarodó után is lelkesen mesélték élményeiket egymásnak a gyerekek.
     A tábor szervezőinek, résztvevőinek köszönhetően a korábbi évekhez hasonlóan baleset, és probléma mentesen került lebonyolításra a program. 
     Nagy tisztelettel köszönöm meg mindazon szervezeteknek, intézményeknek és személyeknek az aktív, segítőkész munkáját, segítségét, akik valamilyen formában segítették a rendezvény lebonyolítását.
     Megköszönöm a résztvevők nevében az önkormányzat, a Kölyök Sziget Alapítvány és egyéb szervezetek támogatását.
     Külön tisztelettel megköszönöm az előkészítésben és lebonyolításban résztvevő Kasza József, Jávorka János, Fülöp Zsolt, Dabasi Attila, Fábián István, dr. Katona Ernő, Korbely Erik, Fiam Tamás, Kramlik Zsolt munkáját, akik évek óta önzetlenül, szabadidejükben részt vettek a munkában. 
     Megköszönöm a rétsági motorosok aktív segítségét, amellyel színvonalasabbá tették a gyerekek élményeit.


www.retsag.hu
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-