HANGADÓ
2006. AUGUSZTUS 

Városházi tudósítások

A képviselő-testület július 19-én egyetlen napirendi pont megtárgyalása céljából ülésezett

  • A jegyző javaslatára megválasztotta a helyi választási bizottságot, és a következő határozatot hozta:
    Helyi Választási Bizottság: elnöke: Szabó Klára, tagjai: Szabó Beatrix, Vitézné Tóth Edit. A bizottság címe: 2651 Rétság, Rákóczi út 20.  Tel.: 35/350-630/106 35/550-100/106, Fax: 35/350-712.
    A Helyi Választási Bizottságba egy-egy tagot bízhat meg az október 1. napjára kitűzött önkormányzati választáson Rétság városban jelöltet állító jelölő szervezet, vagy független jelölt. A megbízott tagokat a Helyi Választási Bizottság elnökénél kell bejelenteni, legkésőbb szeptember 22- én  16 óráig. 

Hirdetmény

Október 1-i önkormányzati választás
Az október 1-i önkormányzati választás választói jegyzékbe történő felvételére  vonatkozó értesítés az ajánló szelvényekkel együtt augusztus 4-ig kerül kézbesítésre. A névjegyzékből történő kihagyás, vagy felvétel miatt augusztus 2-től  augusztus 9-én 16 óráig lehet kifogást benyújtani, a helyi választási iroda vezetőjénél.
Az önkormányzati választáson Rétság város egy választókerület. 

Jelölt ajánlás
Az önkormányzati választáson választójoggal rendelkező választópolgár egy polgármester jelöltet, egy képviselő jelöltet és egy megyei közgyűlési listát ajánlhat.
Jelöltet ajánlani az ajánlószelvénynek a jelölt, illetőleg jelölő szervezet  képviselője részérő történő átadásával szeptember 8-ig lehet. Az ajánlószelvényre rá kell vezetni az ajánló választópolgár családi és utónevét, lakcímét, személyi azonosítóját, az ajánlott személy családi és utónevét, a jelölő szervezet nevét, illetőleg a független jelölés tényét. Az ajánlószelvényt az  ajánló választópolgárnak saját kezűleg kell aláírnia. Az ajánlás nem vonható vissza.
Az ajánlószelvény az állampolgárok  zaklatása nélkül - az alábbi kivételekkel -  bárhol gyűjthető.

Nem gyűjthető ajánlószelvény:

  • munkahelyen munkaidőben vagy munkaviszonyból, illetőleg, munkavégzésre irányuló más jogviszonyból  fakadó munkavégzési kötelezettség teljesítése közben,
  • fegyveres erőknél és rendvédelmi szerveknél szolgálati viszonyban levő személytől a szolgálati helyen vagy szolgálati feladat teljesítése közben,
  • tömegközlekedési eszközön,
  • állami és helyi önkormányzati szervek hivatali helyiségében. 
Érvénytelen az az ajánlás, amelyet:
  • nem a hivatalos ajánlószelvényen adtak le,
  • az ajánló szelvényt hiányosan töltötték ki, illetőleg nem írták alá,
  • az ajánlási szabályok megsértésével gyűjtötték,
  • aki több jelöltet is ajánlott, annak valamennyi ajánlása érvénytelen,
  • aki ugyanazt a jelöltet többször ajánlotta, annak valamennyi ajánlása érvénytelen.
Jelöltet legkésőbb szeptember 8-án (pénteken) 16 óráig - az ajánlószelvények  és bejelentő lap átadásával - a Helyi Választási Bizottságnál lehet bejelenteni.
  • Polgármesterjelöltnek 72 db 
  • Képviselőjelöltnek 24 db ajánlószelvényt kell leadni. 
A bejelentésről a helyi választási iroda, a nyilvántartásba vételről a Helyi Választási Bizottság igazolást ad. A Helyi Választási Bizottság a törvényes feltételeknek megfelelő jelöltet a bejelentést követő három napon belül nyilvántartásba vesz.

Kisebbségi önkormányzati választás
Rétság városban október 1-jén cigány és szlovák kisebbségi önkormányzati választásra is sor kerül. A kisebbségi választáson - külön szavazókörben - azok a választópolgárok vehetnek részt, akik július 15-ig kérték felvételüket a kisebbségi választói jegyzékbe. A kisebbségi önkormányzat képviselőjelöltjeit nem a választópolgárok, hanem kisebbségi szervezetek állathatják. A választáson független jelölt nem indulhat.
Az önkormányzati választással kapcsolatos információ munkaidőben a helyi választási iroda vezetőjétől (Kapecska Ferencné), vagy helyettesétől (Vargáné Fodor Rita) személyesen: - Rétság, Rákóczi út 20., 24. iroda - vagy telefonon: 35/550-100/106, 35/350-630/106 kérhető.

www.retsag.hu
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-