HANGADÓ
2006. JÚNIUS 

Taroltak a rétsági judokák

A diósjenői Cserhát LJK szervezésében került megrendezésre a „Nógrád Megye Élettér” nevű, nemzetközi cselgáncsverseny, melyen a Rétsági Judo Club is megmérettette magát. 
     A rendezvény védnökei (Illyés Miklós a Magyar Judo Szövetség szakmai alelnöke, Nógrád Megyei Sportág Szövetség, Nógrád Sportjáért Alapítvány, a Megyei Judo Szövetség, a diósjenői Általános Iskola) alaposan kivették részüket a színvonalas verseny lebonyolításában anyagi és erkölcsi támogatásukkal egyaránt. Külön öröm a Rétsági Judosok számára, ezen a versenyen szinte verhetetlenül taroltak judokáink, hiszen egymást váltogatva kerültek a dobogó fokaira.
     Egy kis ízelítő az eredményekből – rétsági vonatkozás – kor illetve súlycsoportonként:
II. korcsoport (1996-97) Lányok - 30 kg: II. helyezett Tajthy Hanna, 33 kg: II. helyezett Paróczy Sára,
III. korcsoport (1994-95). Lányok - 33 kg: I. helyezett Bányai Boglárka, 33 kg: II. helyezett Hajdú Emese, 42 kg: III. helyezett Gönczöl Klaudia, IV. korcsoport (1992-93) Lányok 53 kg: III. helyezett Járja Mária, 61 kg: III. helyezett Gönczöl Kitti
     II. korcsoport (1996-97) Fiúk 42 kg: I. helyezett Paróczi Dániel, IV. korcsoport (1992-93), Fiúk
49 kg: I helyezett Rádi Örs, 53 kg: I. helyezett Rádi Zalán
     Mindenképpen említésre méltóak judokáink eredményei, hiszen az első helyezettek jóformán esélyt sem adtak az ellenfélnek a nyerésre. Itt van például Bányai Boglárka, aki minden meccsét ipponnal (teljes értékű győzelem) nyert meg, s ezzel az eredményével megszerezte a legjobb hazai versenyzőnek járó különdíjat is. A Rádi ikreket sem szabad kihagyni a felsorolásból, hiszen eddigi versenyeiken az első-második helyért mindig összekerültek, mivel egy súlycsoportban voltak, de hála Istennek már 4 kg köztük a különbség, tehát külön-külön tudják szállítani az eredményeket (nem kettejük közt dől el ki lesz az első és ki a második) mint láthatjuk mindketten kitűnő formában voltak. A megmérettetésen a rétságiak edzője – kórházi kezelés miatt – nem tudott részt venni, de ettől a hiányosságtól eltekintve tanítványai igazán kitettek magukért.
     További sok sikert kívánunk a rétsági judokáknak, edzőjüknek pedig mielőbbi gyógyulást.


www.retsag.hu
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-