HANGADÓ
2006. MÁRCIUS 

Úszni tanultak a rétsági 2. osztályos tanulók 

Az úszásoktatás fejlesztő hatását évezredek óta ismeri az emberiség. A testnevelésben betöltött igen fontos szerepe vitathatatlan. Az iskolai úszásoktatásban részt vevő tanulók létszáma országszerte évről évre növekszik, mégis távolinak tűnik még az a lehetőség, hogy minden tanuló iskolai keretek között tanuljon meg úszni.   
     A Rétság Általános Iskola 2005/2006-os tanévben a 41 2a és 2b osztályos tanulók részére szervezett úszásoktatást és úszásgyakorlást a mindennapos testnevelés terhére.
      Az anyagiakat a szülők vállalták: 500.000 Ft-ba került az oktatás, ami az úszóbérlet, sávbérletet, oktatót, autóbusz költségét foglalta magába. Könnyítette a szülők terhét, hogy a Rétság Önkormányzat 20.000 Ft-tal, a Bánk Önkormányzat 15.000 Ft-tal, az Általános Iskola Gyermekeiért Alapítvány 60.000 Ft-tal járult hozzá a költségekhez. A hozzájárulási költségből támogattuk a hátrányos helyzetű családokat, akik egyáltalán nem vagy csak részben tudták volna kifizetni az oktatást. A szülők a támogatást ezúton köszönik, javasolják, hogy legyen hagyomány az általános iskolában a 2. osztályos tanulók úszásoktatása. Keressük azokat a támogatókat, akik ezt a nemes célt támogatni tudnák. 
     A tanulók örömmel jártak az úszodába. Az úszni tudó tanulók 1200 m-t úsztak rendszeresen láb és kartempó csiszolásával,erősítésével . A csak részben úszni tudó tanulóknál kar-a lábmunka , a levegővétel és az összhang megteremtése , megtanulása volt a legfontosabb. Akik nem tudtak úszni , azoknak nagyfokú gátlást, félelmet kellett leküzdeniük a vízzel szemben a technika megtanulása mellet. A kitűzött célunkat elértük ,tanulóink a vízbiztonságot megszerezték, az úszást megszerették , ami az életkor előrehaladtával egyre nehezebb. 
     Így minden tanulónak közös összefogással biztosítani tudtuk az oktatás lehetőségét.

Pedagógusok- Szülői munkaközösségi tagok

Az iskola oldala portálunkon >>

www.retsag.hu
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-