HANGADÓ
2006. MÁRCIUS 

A Balesetmegelőzési Bizottság ülése 

Évértékelő és feladat-meghatározó ülést tartott a Rétsági Rendőrkapitányság tanácstermében a Városi Belesetmegelőzési Bizottság. Az ülésen jelen volt Gordos Mátyás, a Nógrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság titkára is. 
     Mint az Vincze Viktor rendőr hadnagy beszámolójában elhangzott, a munka fontosságát számos ténnyel lehet alátámasztani, közülük a legsúlyosabbak a közúti balesetek. Az elmúlt évben a térségben 42 ilyen baleset történt, melyek közül 17 volt súlyos, és 3 olyan, amely sajnos halálos áldozatokat is követelt. Az elvégzett munkáról szólva az értékelés széles körű tevékenységről adhatott számot. Szerveztek vetélkedőket a gyermekek biztonságos közlekedésre nevelése érdekében, ellenőrizték a "munkásjáratokat", rendeztek közlekedési vetélkedőket családok számára, rendezvények alkalmával felállítottak egy-egy balesetmegelőzési sátort,  tartottak előadásokat, bemutatták a biztonsági öv szimulátort, váci „terepgyakorlaton” mutatták be a gyerekeknek a városi közlekedés veszélyforrásait, s még számtalan akcióval segítették a biztonságos közlekedést.
    A 2006. év során a már hagyományossá vált tevékenységi formák mellett újakkal is élni kívánnak. Csak néhányat emeljünk ki a gazdag tervezetből: hirdetnek rajzversenyt gyermekeknek, élni kívánnak a Rétsági Televízió lehetőségeivel, az ittas vezetést fokozottan ellenőrzik még a kerékpárosok esetében is, megrendezik a Kerékpáros Iskola kupa területi fordulóját, folyamatosan ellenőrzik a közutak állapotát, kezdeményezik a közlekedési táblák kihelyezését.

www.retsag.hu
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-