HANGADÓ
2006. FEBRUÁR 

Pályázat az 1956-os forradalom emlékére

Gyerekeknek
     ...egy nép azt mondta: „Elég volt" (Találkozások, emlékek, olvasmányok1956-ról)
címmel a Magyar Olvasástársaság pályázatot hirdet.
Két kategóriában várunk írásműveket: a 11-14 évesektől 2-3 oldalas terjedelmű, a 15-18 évesektől pedig 3-5 oldalnyi fogalmazásokat. Beszélgessetek az idősebb generációk még élő tagjaival! Keressetek korabeli, eredeti dokumentumokat, látogassatok el a nevezetes helyszínekre! Az értékelés során előnyben részesül az egykori szemtanúk, résztvevők személyes megszólaltatása, céljaik, élményeik, gondolataik, az események lejegyzése, megőrzése, közzététele.
A dolgozatok beérkezését legkésőbb 2006. május 25-éig, a Városi Művelődési Központ és Könyvtár, 2651. Rétság Pf. 24. címére várják, vagy 2006. május 30-áig, a Magyar Olvasástársaság , Budapest OSZK 1827 címére kérjük beküldeni. (A borítékon, a levélben a név és a lakcím jól olvashatóan legyen feltüntetve! Amennyiben az OSZK címére küldik közvetlenül, úgy egy másolatot kérünk Rétságra is.)
     Az ünnepélyes eredményhirdetés 2006. november 3-án, az Országos Széchényi Könyvtárban lesz. A pályadíjak összege: 200 000 forint értékű könyvadomány.

Felnőtteknek
     A Városi Művelődési Központ és Könyvtár pályázatot hirdet felnőtteknek, az 1956-os eseményekre való visszaemlékezések rögzítése érdekében. Rétság térségének eseményeit szeretnénk összegyűjteni. A legjobb írásokat könyvjutalommal díjazzuk, s Rétság város havilapjának 56-os különszámában kívánjuk megjelentetni. Az írásokat június 30-ig kérjük címünkre postázni.

www.retsag.hu
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-