HANGADÓ
2006. JANUÁR 

Köszönet Erdélyből

Mint bizonyára emlékeznek arra, kedves olvasóink, október 11-én segélykoncertet szerveztünk az erdélyi árvízkárosultak megsegítése érdekében. A zeneiskola tanárainak önzetlen közreműködésével, a vöröskereszt rétsági és Nógrád megyei szervezetének lelkes szervező munkájával és széleskörű támogatással megvalósuló rendezvény lélekemelő nyomot hagyott a koncert hallgatóságának körében is. 
     S hogy a nemes összefogás nem volt hiábavaló, annak igazolására álljon itt néhány idézet az adományt köszönő levelekből! Az adomány – családonként 124.500 Ft - az székelyudvarhelyi Alla Breve Kóruson keresztül jutott el károsultakhoz, név szerint Sztojka Ernő és Albert Vince farkaslakai lakosokhoz.
     A kórus nevében Kovács László karnagy és Orosz Pál Levente kóruselnök írt köszönő levelet:

Kedves Nógrád megyei barátaink!
A lelkünk tele van keserűséggel: az augusztus 23-i árvíz soha nem tapasztalt jelenségként zúdult ránk, soha nem tapasztalt jelenségként marad minden udvarhelyszéki lakó emlékezetében.
Ha baj van, tudunk segítséget nyújtani egymásnak. E tényt igazolja az Önök nem mindennapi segítségnyújtási gesztusa. Őszintén bevalljuk, meglepett az Önök váratlan adománya: megerősíti összetartozásunkat. Megtisztelőnek találjuk, hogy gondoltak ránk.
A székelyudvarhelyi Alla Breve Ifjúsági Vegyeskórus valamennyi kórustagja nevében igen szépen megköszönjük a kedves barátainknak az anyagi segítséget, amellyel igyekeztek dalközösségünk árvízkárosultjainak segítésére sietni, hozzájárulva az árvíz nyomán kialakult anyagi gondjaink megoldásához. Az adomány szétosztásáról készült elismervényeket eljuttatjuk Önökhöz.
Isten áldja adományozó jó szívüket!
Székelyudvarhely, 2005. november 21.

Albert Vince így fogalmazott.
     E levélben egyben meg is köszönöm, a Nógrád Megyei Vöröskereszt Rétsági Szervezetének, a művelődési központnak, a zeneiskola vendégművészeinek és Dobai Szabolcs tanár úrnak ezt a nagylelkűséget, amit Önöktől kaptam. Amint Önök is tudják, hallották, az augusztusi katasztrófa nagy károkat okozott vidékünkön. Így lettem én is egyik úgymond áldozata a katasztrófának. A házamat elsodorta az ár, ahol a nagymamám is lakott.
Most a sok nagylelkű anyaországi adományozók és az állam segítségéből, lassan újjá épül a házam. Ezt a szép adományt is erre a célra használom majd fel.
Az Isten fizesse meg nagylelkűségüket.
Farkaslaka, 2005. november 16.

www.retsag.hu
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-