HANGADÓ
2006. JANUÁR 

Nyílt levél a
Rétsági Levél című újság szerkesztőinek

Az önök által szerkesztett Rétsági Levél IV. évfolyamának 6. számában megjelent Városházi tudatosítás rovat: A sötétség követei  című cikkükre szeretnék reagálni, mint rétsági önkormányzati képviselő.
     Az ilyen hangvételű, primitív, mocskolódó és rágalmazó cikkeik, mint amilyen az említett is, joggal háborítanak fel minden jóérzésű, tisztességes rétsági embert.
     Módszerük jól ismert: megrágalmazni, képtelen vádakkal illetni egyes, Önöknek nem tetsző embereket, no persze mindezt nevek említése nélkül! ĺgy aztán nyugodtan lehet sarat dobálni, bepiszkítani másokat büntetlenül. Ezt teszik a fenti cikkben is. Önöknek mindegy, hogy az egész történetet csak kitalálták, egy a lényeg, lehessen a feszültséget szítani, az indulatokat gerjeszteni, bevált, jó szokásukhoz híven. Önöknek ez a lényeg, nem pedig az, hogy amit össze-vissza irkálnak, az megfelel-e a valóságnak.
     Mint önkormányzati képviselőnek valószínüleg lenne tudomásom arról, ha az Önök által leírt "akció"  valóban megtörtént volna. Tudomásom viszont arról a tényről van, hogy a képviselő-testület minden tagja támogatta és egyhangúlag meg is szavazta a nappali tagozatos középiskola indítását Rétságon. Ezekután felteszem a kérdést: akkor hát kik is akarták megakadályozni ezt? Persze eddigi tevékenységük során már megtapasztalhattam azt, hogy Önöket a tények nem szokták zavarni, így van ez ebben az esetben is. Egy a lényeg: sarat dobálni, a feszültséget fenntartani, sőt ha lehet, fokozni. Ez a lételemük! Az érdekük meg világos: lejáratni másokat!
     Engedjenek meg még egy megjegyzést a cikkel kapcsolatban:véleményem szerint abba kellene végre hagyniuk már az Önök által előszeretettel hangoztatott "kommunistázást", annál is inkább, mert az Önök családjaiban is vannak egykor igen lelkes kommunisták, politikai oktatást vezetők, egykori hithű párttagok.
     Azt gondolom, hogy ezen a közel háromezer fős településen a múlttól és pártoktól függetlenül össze kellene fogni a köz érdekéért! Meggyőződésem, hogy csak ez viheti előre ezt a várost, nem pedig a széthúzás, egymás lejáratása!
2006. 01. 02. 

Jávorka János
képviselő 
www.retsag.hu
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-