HANGADÓ
2005. NOVEMBER 

A 2-es út felújítása

A közelmúltban egy nagyszabású program első lépéseként egy megbeszélés zajlott le a rétsági művelődési központ színháztermében. A 2-es út felújítása volt a téma. Miután városunk minden polgárát érinti a kérdés a várható eseményekről kérdeztük Mezőfi Zoltán polgármestert.
     - Valóban, megtörtént az első, úgynevezett „munkaterület átadó” megbeszélés. Az érintett terület nem kevés, hiszen a Naszálytól Ipolyságig lesz felújítva a főút. Miután településünkről sem kevés ember ingázik naponta, sokan lesznek kénytelenek az indulásra rászámolni 20-30 percet. A vezetés ez idő alatt nagyobb odafigyelést igényel majd, s nem lehet rutinból vezetni. Nem egy munkacsoport fog dolgozni, így egy időben a Vácig tartó szakaszon több alkalommal is torlódásra kell majd számolni. 
     A felújítás tervezi kezelni a kritikus gócpontokat. Leállósávok készülnek Katalinpuszta határában a sok balesetet okozó verőcei elágazásnál, levágják a veszélyes kanyart városunk határában az Almáskertnél, de a legjelentősebb változások mégis a város belterületén lesznek. Az önkormányzat hosszas egyeztetés után elérte, hogy négy forgalomcsillapító sziget kerül kialakításra: a rendőrség tájékán, a Templomkertnél, az orvosi rendelőnél az iskolával szemben és a MOL-kútnál.
     A program során végleges, teherbíró kőburkolatot kap a buszmegálló környéke, s a 2-est érintő valamennyi úttorkolat is felújítást nyer. 
     A munkálatok az időjárás függvényében tavasszal kezdődnek majd, s a tervek szerint 2006. novemberéig tartanak majd.
     Fontos kiemelni, hogy mindezen munkálatok nem a 2/a út valamikorra reméljük megvalósuló programja helyett indul, hanem a 2-es út mára már szinte tarthatatlanná váló hiányosságainak kezelésére.
     Úgy gondolom, hogy az elkövetkezendő esztendő során minden útnak indulónak kijut majd egy bosszankodás, berzenkedés a torlódások miatt, de bízom benne, hogy a biztonságosabb közlekedés, a jobb útviszonyok megérik majd mindezt elviselni.

www.retsag.hu
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-