HANGADÓ
2005. AUGUSZTUS ..

A Harsányi Színitanoda vizsgaelőadása

Már egy bő fél évtizede jó kapcsolatban áll a rétsági művelődési központ Harsányi Gábor színművésszel. Az általa szervezett Újpest Színház több ízben szerepelt intézményünkben. A társulatban neves színművészek léptek fel Rétságon, de szerepelt már egyéni műsorral, tanítványai és előadóművész társai körében is.
     Négy évvel ezelőtt szervezte meg azt a képzést, mely az érdeklődő gyermekeknek nyújt jártasságot, biztonságot a színpadon. Az oktatásra hattól tizenhat éves korig jelentkezhettek a fiatalok. Bár kétségtelen, hogy vannak köztük tehetségesen – néhányan a régebbi tanítványok közül máris rendszeresen fellépnek színházakban – mégsem az az elsődleges cél, hogy mindenkiből színészt neveljenek. Sokkal inkább eszköz lehet ahhoz, hogy biztonságosabb megjelenéssel, fellépéssel jobban eligazodjanak a magánélet útvesztőiben. Egy kommunikációs tréningsorozat, mely által a befelé forduló gyermekek is nyitottabbá válhatnak.
     Mindamellett OKJ-s bizonyítványt is ad a képzés, melynek során évről –évre szerveznek nyári színitábort is. A tábort záró vizsgaelőadást az első években a közeli Katalinpusztán szervezték, Így jött az ötlet, hogy a záró eseményre Rétság volna kiváló helyszín. A jó kapcsolatra jellemző, hogy az  idén, sőt már az elmúlt évben is  Szentendrén volt a tábor, mégis Rétságra hozták az előadást. Itt ugyanis már ismerősként köszöntötték, mindig telt házzal fogadták őket. 
     Az idei alkalommal az Ezeregy éjszaka meséit állították színpadra, fiatalos, újszerű, vidám felfogásban, és természetesen sok zenével, tánccal.
     A darabot a színművész, rendezői ambícióval megáldott leánya – Harsányi Melinda -, a tábor vezetője rendezte és alkalmazta színpadra, s hogy nem is akármilyen színvonalon, arra már az előző évi előadások is garanciát jelentettek számunkra.
     Rétságon igazán örömmel fogadta a művelődési központ a lehetőséget. Nem csupán azért, mert ingyenesen juthattak általa egy kiváló programhoz, hanem mert egy emlékezetes előadással ajándékozhatta meg a törzsközönségét. Az előadásra érkező szülők, miután megnézik csemetéik fellépését, reméljük intézményünk és városunk jó hírét vitték magukkal ez alkalommal is.
V.J.
www.retsag.hu
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-