HANGADÓ
2005. JÚLIUS ..

Együtt a parlagfű ellen

Egyes felmérések szerint hazánkban a lakosság 10-20%-a allergiás, és ezek 80%-ában a parlagfűnek is szerepe van. Fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek minél korábban és a lehető legjobban megismerkedhessenek ezen gyomnövény káros hatásaival és felnőttként értéknek tartsák a gyommentes környezetet és a tiszta levegőt.
Iskolánk tanulói ötödik éve vesznek részt a parlagfű irtásában. Osztályfőnöki órákon megismerkedtek a parlagfűvel és az általa okozott élettani hatásokkal. A tanévhez igazodva az idén május 30-tól június 3-ig tartott a gyomirtás, melyben minden felső tagozatos osztály részt vett (természetesen az allergiások kivételével). Ebben az időszakban még nem virágzik, de már elég nagy ahhoz, hogy gyökerestől ki lehessen tépni. A legtöbb gyomot kiirtó osztályok a 6.b., 6.a. és 5.a., de mindenki kivette részét a munkából. a gyűjtés mellett „gyomtotót” is kitölthettek a tanulók. Hogy a kicsik sem maradjanak ki az akcióból, ők szebbnél-szebb rajzokat készítettek a gyűjtésről.
Támogatóink jóvoltából a legeredményesebbek sporttáskákat, törölközőt, pólókat, sapkákat, tollakat, társasjátékot kaptak, de mindenkinek jutott üdítő és édesség.
Támogatóink:
Dr. Katona Ernő Kölyök Sziget Alapítványa
Rétság Város Önkormányzata
Nokia Magyarország Kft.
Terv Ház Lakás Bt.
Nógrád Megyei Egészségnevelési Osztálya
Köszönetet mondunk nekik és azoknak is, akik figyelemmel kisérték és segítették a gyerekek munkáját: az osztályfőnökök, Bánkuti Károly, Szlezák Eszter, Mezőfi Zoltán, a védőnők és Dr. Csaja Terézia aki szakmai tanácsaival segítette munkánkat.

Kozmáné V. K.
www.retsag.hu
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-