HANGADÓ
2005. JÚLIUS ..

Erdélyben jártunk

Ebben az évben először vettek részt a rétsági Katolikus Egyház hívei a május 14-én tartott csíksomlyói búcsún. A csoporthoz csatlakoztak a tolmácsi, pataki és drégelypalánki egyházközösségből is néhányan. A szállást és étkezést a Zeteváraljai plébánián Mátyás Gábor Atya és egyház közössége biztosította.
     A csíksomlyói búcsún több mint 500 ezer ember vett részt. Hálát adtunk a jó Istennek, hogy mi is eljuthattunk és teljes lelki feltöltődést jelentett számunkra. Lelki vezetőnk Bencsik Tibor Atya volt, aki a csángó mise celebrálásában részt vett, melyet a Duna TV augusztus 20-án az "Élő Egyház" műsorában fog közvetíteni. Pünkösd vasárnapján az a megtiszteltetés érte a csoportot, hogy plébánosunk aktív részese lehetett a csíksomlyói kegytemplomban tartott misének.
     A lelki gazdagodáson kívül még gyönyörű erdélyi-, székely-magyar tájakat láthattunk és megtekinthettük az ottani csodálatos kulturális és kézműves értékeket.
     Minden résztvevő számára maradandó élményt jelentett és szívünk mélyén reménykedünk, hogy még többször is eljuthatunk ide.

www.retsag.hu
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-