HANGADÓ
2005. MÁJUS ..

Évértékelő közgyűlés a polgárőröknél 

A Rétsági Polgárőr Egyesület 2005. április 15-én megtartotta évzáró közgyűlését a Civil Szervezet Házában. A közgyűlésen részt vett az egyesület 37 fő tagja.
     Meghívottként megjelent a rendezvényen a Balassagyarmati Határőr Igazgatóság Balassi Bálint Határvadász Századának képviselői Csábi László határőr hadnagy és Fábián Bertold határőr törzszászlós.
     A Városi Ónkormányzat képviseletében jelen volt Mezőfi Zoltán polgármester, dr. Katona Ernő alpolgármester, Dr. Szájbely Ernő főorvos az Egészségügyi Művelődési és Sportbizottság elnöke Mocsári Gergely, a Településfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság elnöke Majnik László, a Pénzügyi Bizottság elnöke, a városi Rendőrkapitányság képviseletében Dombóvári András rendőr alezredes, Rétság Közbiztonságáért Közalapítvány képviseletében Bulejka András. Az együttműködő szomszédos Tolmácsi és Bánki Polgárőr egyesületeket Csáthy Rudolf és Valkó Gyula Képviselte.
     Az elmúlt év pozitív folyamata volt, hogy a taglétszámot 17 fő fiatallal sikerült növelni, amely minőségi fejlődést jelent.
     A 2004-es évben a tagság többsége 864 órát töltött el a településen a késő esti és éjszakai órákba járőrözési és figyelési feladattal.
     A Balassagyarmati Határőr Igazgatóság határvadász századának járőreivel 34 Óra közös szolgálatot látott el az egyesület a településen.
     A helyi posta kérésének megfelelően 4 fő polgárőr segített a november havi nyugdíjak biztonságos kézbesítésében.
     Az egyesület tagsága 334 órát teljesített különböző rendezvények biztosításában. Ebből kiemelkedő volt a Rétsági Repülős Nap biztosítása, amelyet a Eolmácsi és Bánki Polgárőr Egyesületekkel közösen hajtottunk végre eredménvesen.
     Pozitív fejlődésként kell értékelni, hogy a Rétság Közbiztonságáért Közalapítvány támogatásától valamint az Országos Polgárőr Szövetségtől nyert pályázati pénzből sikerült az egységes megjelenési arculaton a polgárőrök ruházati felszerelésén is javítani.
     Az egyesület előtt álló főbb téladatok 2005-ös évben:

  1. Az egyesület tovább kívánja fejleszteni a tagépítő munkát.
  2. Az éves felkészítő foglalkozáson együttműködve a városi Rendőrkapitánysággal és a Balassagyarmati Elatárőr Igazgatóság szakembereivel fejleszteni kívánjuk a tagság szakmai elméleti és gyakorlati ismereteit.
  3. Szélesíteni szeretnénk a bűnmegelőzési feladatok ellátását a településen mind a városi Rendőrkapitányság mind, pedig a Határőr Igazgatóság Határvadász századával együttműködve.
  4. Pályázati pénzekből és támogatásokból tovább kívánjuk az egységes megjelenést kifejező ruházati felszerelésünket és a munkánkat segítő technikai eszközöket fejleszteni.
  5. Anyagi források biztosításával tervezi az egyesület, hogy olyan kiadványokat készít amely felhívja a lakónak figyelmét a közbiztonságot veszélyeztető esetekre cselekményekre /kábítószer hatásai, megelőzés ingóságok védelme, ismeretlen gyanús személyek megjelenése, környezetvédelmi feladatok stb./ EZEKET A KIADVÁNYOKAT ELJUTTATTJUK A LAKÓKHOZ.
  6. Az egyesület törekszik a folyamatos jó kapcsolat kialakítására és ápolására az önkormányzattal, a rendőrséggel, a Határőrséggel, az önkéntes és állami tűzoltósággal, a katasztrófa védelemmel, a helyi intézményekkel illetve a lakossággal.
  7. Elvi megállapodás alapján tervezzük a Rétsági Rendőrkapitányság működési területén lévő Polgárőr Egyesületekkel közösen egy Polgárőr Egyesületi Társulás létrehozását Rétság központtal. Ennek érdekében az egyesület javasolni fogja, hogy a testület foglaljon állást a város közbiztonsági koncepció témájában.
Az elnökségjavaslata alapján 11 fő polgárőrnek oklevéllel és könyvjutalommal ismerte el az elmúlt évben végzett kiemelkedő munkáját az egyesület. Név szerint a következők: Király László, Kotroczó Balázs, Molnár János, Szinovszki Ferenc, Tar József, Szemán Viktor, Mák Milán, Szeri György, Fábián Gábor, Gondár Norbert, Jávorka Anett.
Bánszki Istvánt a Nógrád Megyei Polgárőr Egyesületek Szövetsége jutalmazta meg.
Ez alkalommal is gratulálok az elismerésben részesült polgárőröknek és tisztelettel megköszönöm még egyszer valamennyi egyesületi tag lelkiismeretes önfeláldozó munkáját, további munkájukhoz sok sikert kívánok.
Jávorka János Elnök

www.retsag.hu
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-