HANGADÓ
2005. ÁPRILIS ..

Rétsági fiatal rockzenészek sikere

A közelmúltban egy tehetségkutató versenyre hívták meg a környék zenészeit Vácra. Két rétsági zenekar is jelentkezett, az évek óta együtt lévő MNK, valamint a lelkes fiatalokból egy éve alakult, s a művelődési központban gyakorló Rockott Krumpli. Az egyik főszervezővel, Stefkovics Tamással beszélgettünk váci hangszerboltjában.

- Mi volt a célja a versenynek?
- A cél az, hogy minél nagyobb teret kapjanak a fiatal zenészek, megmutathassák tudásukat nagyobb rendezvényen, ismeretlen közönség előtt és megismerjék a környék többi zenekarát is. Ez remek alkalom volt arra, hogy szélesedjen a látókörük és ismeretségek, barátságok szövődjenek köztük. Nem utolsó sorban olyan szándék is volt a rendezőkben, hogy egy kis színt, életet vigyünk a komor hosszúra nyúlt szürke napokba. Felrázni, megmozgatni, kimozdítani az embereket, vissza a tavaszi pezsgésbe. 
- Lesz-e folytatása?
- A versenyen a vártnál többen indultak és többen is látogatták, mint amire számítottunk. Ezen a sikeren felbuzdulva, augusztusban szeretnénk újra megrendezni a versenyt. Reméljük, hogy hagyományt teremthetünk vele, és akár országos szintűvé is válhat a későbbiek folyamán.
- Kik szervezték a programot?
- Széleskörű összefogással történt az előkészítés. Közreműködött a B&J Sound /Bajnógel János és Szabó János: rendezvényhangosítás/, az Old Timer's Pub /Kovács Gábor: koncert- és rendezvényszervezés/, Sound Work Kft./Medgyesi Tibor/, a Voice City Hangszerbolt /Stefkovics Tamás: rendezvényszervezés/ 
- Kik támogatták a versenyt?
- Az Old Timer's Pub, és a Voice City Hangszerbolt nagyértékű nyereményjegyek és további fellépési lehetőség felajánlásával.
- Rendezőként hogyan ítéli meg a rétsági fiatalok szereplését?
- A Rockott Krumpli harmadik helyezést ért el. A fiatalok lendületességükkel és fellépésükkel lenyűgözték a zsűri tagjait saját számaikkal és feldolgozásaikkal egyaránt.
A nagyoroszi Cross Fire - második helyezést értek el, hihetetlen gitárszólókkal és összeforrott játékkal keltették fel sokunk érdeklődését.
- Kik léptek színpadra a versengés során?
- Rubeola Sindroma, Mari Néni Kakasa, Crazygránát, D'archangel, Rockott Krumpli, Cross Fire, Born To Gain Salvation
     A tehetséges ifjú zenészek szorgalmához, kitartásához, lelkesedéséhez gratulálnunk kell, még akkor is, ha nem éppen andalító, fülbemászó zenét játszanak.

V.J.
www.retsag.hu
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-