HANGADÓ
2005. FEBRUÁR ..

Kistérségi tanácskozás a CISZ-ben

A közelmúltban alakult meg a Rétság Kistérsége Területfejlesztési Önkormányzati Társulás. A vonzáskörzet polgármesterei a legutóbbi ülésüket Rétságon, a Civil Szervezetek Házában tartották. 
     A tanácskozás első napirendi pontjában – annak ellenére, hogy még csak néhány hónapos múltra tekint vissza a szervezet – a törvényi változások miatt máris szükség volt az alapmegállapodás módosítására. Ennek értelmében deklarálnia kellett, hogy a társulás nem költségvetési szerv, ám önálló pénzgazdálkodási jogkörrel rendelkezik.
     A második napirendi pontban Gresina István vidékfejlesztési menedzser számolt be a második félévi munkájáról.
     A tanácskozás során a résztvevők hangot adtak abbéli aggályaiknak, hogy amennyiben a döntések átkerülnek Salgótarjánból Miskolcra, úgy félő, hogy a távolság növekedésével arányban csökken a pályázatok eredményessége. Elhangzott továbbá az is, hogy szükség volna térség kulturális programjainak összehangolására. A társulás több téren határozta el, hogy közös pályázat benyújtásával próbál enyhíteni a térség gondjain.
     A megyei könyvtár megbízásából Végh József tolmácsolta az intézmény ajánlatát, mely a nyilvános könyvtárak országos listáján nem szereplő falusi könyvtárak számára kínál szakmai segítséget. 

www.retsag.hu
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-