HANGADÓ
2005. FEBRUÁR ..

Évzáró ünnepség a Ten Cate Enbinél

A közelmúltban tartotta évzáró ünnepségét az ipari park egyik legmeghatározóbb nagyságú üzeme. A cégvezetés arra is felhasználta az ünnepi alkalmat, hogy röviden összefoglalja az elmúlt év, s felvázolja a dolgozók számára az elkövetkezendő időszak várható eseményeit is. Az alábbiakban Daniel Hauert ügyvezető igazgató beszédéből emelünk ki részleteket.

Az év folyamán elég kevés alkalmunk van arra, hogy egy pár percben összefoglaljuk, hogy mi minden is történt velünk az idén, és mit kell tennünk a következő évben. 
Kezdjük azzal, hogy mik voltak a 2004-es évre kitűzött céljaink és mi mindent valósítottunk meg belőlük:
Egy szerencsétlen 2003-as év után nagyon egyszerű feladataink voltak 2004-ben:

  1. Az első helyen szerepelt, hogy minimálisra csökkentsük a termelési veszteséget, és ezáltal berekesszünk minden további tárgyalást a cég bezárásával kapcsolatban. 
  2. A második legfontosabb feladatunk volt, hogy hitelessé és pontossá tegyünk minden információt, amit Rétság ad mind a cégen belül, mind pedig a cégen kívül. Sajnos túl sokáig tartott az az időszak, amikor már senki nem hitt annak, amit Rétság mondott.
  3. Harmadik nagy feladatunkként újra meg kellett teremteni, és újra kellett építeni a cégtulajdonosok bennünk és Rétság jövőjébe fektetett bizalmát.
  4. És az utolsó az volt, hogy javítsunk a kiszállítás pontosságán és a kiszállított áruk minőségén.
Természetesen ahhoz, hogy mindezeket elérjük és megvalósítsuk, keményen kellett dolgoznunk, személyes áldozatokat kellett hoznunk és hinnünk kellett abban, hogy képesek vagyunk jövőhöz juttatni ezt a céget.
Bár közel sem vagyunk a tökéleteshez, keményen dolgoztunk, és nagyon sokban fejlődtünk.
  1. Ma már minden pénzügyi információt sikerül időben elküldenünk, és ami még ennél is jobb hír, hogy ezek az információk sokkal megbízhatóbbak, mint régen. 
  2. A termelési rendszerben a legtöbb adatot felfrissítettünk, így most már elkezdhetünk még szakértőbben dolgozni.
  3. A termelési hatékonyságunk javult és egyre jobb lesz, valamint elfogadhatóvá vált a termékeink vevői megítélése.
  4. Sikeresen együttműködtünk a helyi hatóságokkal az ügyben, hogy ideiglenesen állami támogatásokhoz juthassunk. Ezúton köszönöm meg a segítségüket.
De a két legfontosabb eredményük az volt, hogy:
  • a 4 év alatt első alkalommal sikerül elérnünk azt a pénzügyi eredményt, amit erre az évre beterveztünk. Ez még mindig veszteséget mutat, de megegyezik a tervezett értékkel.
  • A második kimagasló sikerünk pedig az, hogy a tulajdonosok ismét hisznek abban, hogy a rétsági gyárnak van jövője. Ez nagyon, hangsúlyozom, nagyon fontos.
    Tehát, bár néha csalódottnak látszom, úgy gondolom, hogy jó úton haladunk és büszkék lehetünk arra, amit ebben az évben elértünk.
Miről is fog szólni a 2005-ös év:
  • Egy biztató dolog, hogy a tervek szerint új berendezéseket veszünk és hatékonyságot javító fejlesztéseket fogunk alkalmazni, ezek engedélyezése mindenképpen azt jelzi, hogy a tulajdonosaink egyre biztosabbak a jövőnkben.
  • Másrészről a költségvetésünk jövőre is olyan erőpróbát jelentő lesz, mint az idei volt, és épp annyira keményen kell dolgoznunk, és folytatnunk a fejlődést, mint 2004-ben tettük. Az én meggyőződésem nagyon egyszerű: az a cég, ami nem fejlődik tovább, nem éri meg a holnapot.
De azt hiszem, hogy a cégnek most már megvannak a megfelelő emberei, hogy 2004-ben kialakítottuk a kellő szervezetet, és hogy jövőre 3 lényeges dologra kell koncentrálnunk:
  1. Az első, hogy sokkal magasabb legyen az értékesítésünk
  2. A második, hogy sokkal alacsonyabb legyen a belső selejtünk
  3. És a harmadik, hogy tovább növeljük a termelékenységet és a termelési hatékonyságot.
Nincs kétségem afelől, hogy ez mind lehetséges, és hogy együtt el is fogjuk érni. 
www.retsag.hu
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-