HANGADÓ
2004. OKTÓBER ..

Amatőr zenekarok fesztiválja harmadszor

A környékbeli amatőr zenekarok egy kicsit kitolták a nyár végét. Szeptember 3-án rock daloktól volt hangos a nagyparkoló.
     A balassagyarmati Faithful Gospel zenekar lépett először a színpadra. Előadásuk központjában a hit, a vallás témája állt, teljes átéléssel zenéltek, hibáikat szövegeik mély mondanivalója véka alá rejtette.
     Ezt követően a rétsági Rockott Krumpli nevezetű banda tűnt fel, akik saját számaikkal bombázták a – rajongótáboruknak köszönhetően – népesre duzzadt publikumot. Öröm volt látni azt a határtalan lelkesedést, amellyel a két fiatal a deszkákra lépett. Annak ellenére, hogy egy garázsban, fazekakon zenéltek eddig, teljesítményük elismerésre méltó volt.
     A diósjenői Pötty együttes szokásos formáját hozta, simán lenyomtak bő fél órát, tudva, hogy a térségben biztos a sikerük.
     A budapesti vendégzenekar, a DYAS fellépését viszonylag nagy várakozás előzte meg. Népzenei motívumokkal fűszerezett, modern, elektronikus rock-zenéjük nagy tetszést aratott, köszönjük nekik, hogy hozzájárultak az est felfokozott hangulatához.
     A koncertnap végére Rétság népszerű punk-rock’n’roll bandáinak, az M.N.K-nak és az El Coyote-nak egyesített produkciója maradt. A Mari Néni Kakasa meglehetős fejlődésről tett tanúságot, amiért elismerés jár nekik, az El Coyote pedig – Tóth József énekes-gitáros-szerző vezényletével néhány vadonatúj dalát vezette elő.
     A közönség tombolt, de az idő sajnos elszaladt, így – a szomszédos lakóházakban élőket tekintetbe véve – tizenegykor véget ért a fesztivál. Köszönet a Művelődési Háznak, a fellépő zenekaroknak és Vígh László csapatának a kiváló technikai feltételek megteremtéséért.

M.L.
www.retsag.hu
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-