HANGADÓ
2004. OKTÓBER ..

Duatlon 2004-es megyei döntő Cserhátsurány

A ’90-es évektől igen nagy népszerűségnek örvendő Triatlon „téliesített” levezető-felkészítő változata a Duatlon. A megyében Balassagyarmat és Salgótarján tömöríti egyesületekbe a triatlon szerelmeseit és itt rendeznek nagyobb országos ranglista versenyeket is. (Pl. Palóc Kupa)
     Városunk képviseletében először indult három tanulónk ebben a sportágban, s nagyon sok egyesületi versenyzőt „lekörözve”, nem kis meglepetést okozva a rutinos versenyzőknek, két indulónk is az előkelő II. helyen végzett. Teljesítményükkel kivívták az országos döntőben indulás jogát.
     Korcsoporttól függően különböző távokat teljesítettek az indulók: II. korcsoport 1 km futás, 4 km kerékpár, 0,5 km futás. IV. korcsoport, 2 km futás, 8 km kerékpár, 1 km futás Ezeket a távokat folyamatosan egymás után kell teljesíteni, ami óriási kitartást, állóképességet igényel.
     Eredmények:
     II. korcsoport 22 indulóból II. hely Szikszai Nóra 5. osztály. A távot a középmezőnyben teljesítette Molnár Mátyás 4. a osztályos tanuló.
     IV. korcsoport 15 indulóból II. hely Sági Bence 8. B osztály.
     Gratulálunk!
     Ezek az eredmények is, és a városi sportkezdeményezések is azt bizonyítják, hogy a gyerekek sport érdeklődési köre megváltozott, s ez reméljük támogatásra is talál.

Sági Zoltán
www.retsag.hu
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-