HANGADÓ
2004. OKTÓBER ..

Havas Vilmosné kitüntetése
 
Mindig örömmel tölti el az embert, ha egy rétsági lakos elismeréséről hall. Sikerült megszereznünk, az óvoda volt vezetője kitüntetésekor elhangzott méltató szöveget, melyet az alábbiakban adunk közre.
     „Havas Vilmosné több mint 25 évig vezette Rétság város óvodáját. Munkatársai és felettesei elismerését mindvégig élvezte, kiváló kollektívát hozott létre. Vezetése alatt az intézmény az akkori járás szakmai-módszertani központjává vált, ahol a környező települések gyermekneveléssel foglalkozó szakemberei mintát, példát és segítséget kaptak tevékenységükhöz. A munkát jelenleg is többféle formában és módon támogatja. Mindig különös érzékenységet mutatott a hátrányos helyzetű családok, gyermekek segítésére. Tevékenysége alapozta meg azt a gondolatot – melyet az óvoda később megvalósított – hogy a rászorultak úgynevezett fejlesztő óvodai csoportban kapjanak esélyt a legfontosabb fejlődési életkorban lemaradásaik pótlására. Megszervezték a logopédiai szolgálatot és a lehetséges formákat igénybe vette a gyermekek esélyegyenlőségének javítására.
     A rendszerváltás utáni önkormányzati választásokat követően ’94-től a település lakói képviselőnek választották. Immár a harmadik ciklusban a város önkormányzatának tagja, s egyben a szociális bizottság vezetője. Időközben nyugdíjba vonult, így még nagyobb ambícióval látja el megbízatását. Havas Vilmosné a szociális bizottság tagjaként a várost, a kistérséget érintő kérdésekkel és feladatokkal is foglalkozik. A nevelő-oktató munka tekintetében részéről figyelmet, segítőkészséget, szakmai hozzáértést és megújulásra való biztatást tapasztalhatunk folyamatosan. Példamutató személyes részvételével, anyagi segítségével is részt vesz az oktatási és szociális munkában. Számtalan kezdeményezést támogat saját jövedelméből. Kitartó tevékenységét – több más kitüntetés mellett – Rétság város Pro Urbe kitüntetéssel is elismerte.”

Gratulálunk a kitüntetéshez, mely városunknak is elismerést hozott!

www.retsag.hu
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-