HANGADÓ
2004. SZEPTEMBER

Pályázati kiírás
Rétság Városi Önkormányzat az Oktatási Minisztériummal együttműködve, 2005. évre ezennel kiírja
Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíj pályázatot
a felsőoktatási hallgatók, illetve a felsőoktatási tanulmányokat kezdeni kívánó fiatalok számára

A pályázatra azok a rétsági állandó lakóhellyel rendelkező hátrányos szociális helyzetű magyar állampolgárok jelentkezhetnek, akik:

  1. állami felsőoktatási intézményben (kivéve a katonai és a rendvédelmi felsőoktatási intézményeket), illetve az Oktatási Minisztérium és az intézmények közötti megállapodás alapján nem állami felsőoktatási intézményben folyó nappali tagozatos, államilag finanszírozott első alapképzésben, első kiegészítő alapképzésben, első szakirányú továbbképzésben, valamint első akkreditált iskolai rendszerű felsőfokú szakképzésben vesznek részt.
  2. a 2004/2005. tanévtől kezdődően állami felsőoktatási intézményben (kivéve a katonai és a rendvédelmi felsőoktatási intézmények), illetve az Oktatási Minisztérium és az intézmények közötti megállapodás alapján nem állami felsőoktatási intézményben folyó nappali tagozatos, államilag finanszírozott első alapképzésben, valamint első akkreditált iskolai rendszerű felsőfokú szakképzésben kívánnak részt venni.
A középiskolai akkreditált iskolaszerű felsőfokú szakképzésben résztvevők számára nem folyósítható Bursa ösztöndíj.

Az ösztöndíj időtartama:

  1. felső oktatási hallgatók részére 10 hónap, azaz két egymást követő tanulmányi félév
  2. felsőoktatási tanulmányokat kezdeni kívánó fiatalok számára 3xl0 hónap, azaz hat egymást követő tanulmányi félév
Az ösztöndíj folyósításának kezdete:
  1. felsőoktatási hallgatók számára 2005. március hónap
  2. felsőoktatási tanulmányokat kezdeni kívánó fiatalok számára 2005. október hónap
Az ösztöndíj csak azokban a hónapokban kerül folyósításra, amelyekben a pályázó beiratkozott, államilag finanszírozott hallgatója a felsőoktatási intézménynek.

Az ösztöndíj elbírálása kizárólag szociális rászorultság alapján, a pályázó tanulmányi eredményétől függetlenül történik.
Az elnyert ösztöndíjat közvetlen adó- és tb. járulékfizetési kötelezettség nem terheli, azonban az adóalapot növelő jövedelemnek számít.

A pályázatokat a - polgármesteri hivatalban hozzáférhető - pályázati űrlapon 2004. október 22-ig lehet benyújtani. A pályázathoz csatolni kell a pályázó és a vele egy háztartásban élők havi jövedelmének igazolását. A pályázat eredménye nyilvános. A pályázó a pályázat benyújtásával hozzájárul a pályázat eredményének, illetőleg a pályázáskor rendelkezésre bocsátott személyes adatainak az azonosítás célja érdekében szükséges mértékben történő nyilvánosságra hozatalához. A pályázat benyújtásával a pályázó hozzájárul, hogy a felsőoktatási intézmény tanulmányi jogviszonyáról, illetve a felsőoktatási intézményben történő felvételi vizsgájának eredményéről az Országos Felvételi Iroda a Felsőoktatási Pályázatok Irodájának, illetőleg a helyi önkormányzatnak tájékoztatást adjon.

A pályázó írásban köteles 2005. augusztus 31-ig az FPI részére bejelenteni, hogy a 2005/2006. tanévben melyik felsőoktatási intézményben (az intézmény, kar és szak/szakpár teljes nevének pontos megjelölésével) kezdi meg tanulmányait. Az írásbeli értesítés elmulasztása esetén az ösztöndíjas az ösztöndíj folyósításából kizárható.
A pályázatokat a képviselő-testület bírálja el. A támogatásban részesítettek listáját 2004. november 24-ig az önkormányzat hirdetőtábláján és a Hangadóban hozza nyilvánosságra. Az önkormányzat döntése ellen fellebbezni nem lehet.

Polgármesteri Hivatal
www.retsag.hu
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-