HANGADÓ
2004. AUGUSZTUS  

Városházi tudósítások

2004 július 29-én Rétság Város Képviselő-testülete rendkívüli ülést tartott.

  • Elsőként a „Szennyvízcsatorna közbeszerzési rekonstrukció eljárása” című napirendi pontot tárgyalták. A közbeszerzési bizottság szerint a legjobb ajánlatot a Penta Kft adta, amit a képviselő testület egyhangúlag el is fogadott. Ennek tükrében kötelezték Mezőfi Zoltánt a szerződés megkötésére.
  • Nagy ívű vita alakult ki a második napirendi pont tárgyalásakor, amely a volt laktanya bizonyos területeinek ingyenes átvételével foglalkozott. Lehetőség van arra, hogy a város képviselő testülete kérelmet nyújtson be, hogy ingyenesen megszerezhesse ezeket a területeket. A testület előkészítetlennek minősítette az anyagot, mégis úgy döntöttek, hogy ebbéli kérelmüket benyújtják, bár az ingatlan környezeti állapotának felmérését saját költségen kell elvégeztetni.
  • Harmadikként az útépítés és vízelvezetési terv pontját tárgyalta a testület. Minél előbbi intézkedésre van szükség, a Szérűskert, a Jászteleki és a Tölgyfa utca építési tervének elkészítésében, valamint a Börzsönyi és Jászteleki utcák csapadék vízelvezetése is sürgősen megoldásra vár, ezért konkrét lépéseket tesznek az ügyek megoldása érdekében.
  • Következő napirendi pontként Rétság város önkormányzatának és a Sentryx Kft-nek közösen benyújtható pályázatáról esett szó. A program a hátrányos helyzetűeken segítene, főleg a közmunkásokat alkalmazná, maximum 18 főt.
    A testület egyelőre csak elvi támogatását fejezte ki és kérte, hogy augusztusi ülésükön tárgyalják bővebben az előterjesztést.
  • Ötödik napirendi pontként a sportpálya felújítása került a testület elé. A képviselők nagy része egyet értett abban, hogy fontos a sportpályát rendbe tenni, a sokszor életveszélyes állapotokat elhárítani, ezért 500 ezer forint támogatást biztosít a sport egyesületnek. Dr. Tóth Mária abbéli aggályait fejezte ki, hogy szerinte a sport túl van támogatva.
Majnik László
www.retsag.hu
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-