HANGADÓ
2004. JÚLIUS 

Szezonzáró az Asztalitenisz Klubnál

 
A szokásokhoz híven idén is a Szendehelyen megrendezett Május Kupa asztalitenisz versenyen zárták a szezont az általános iskolás versenyzőink. A megyei szövetség által szervezett ranglista pontszerző versenyen Nógrád és Heves megye 76 indulója pattogtatta a kaucsuklabdát. Minden szettre és poénra nagy szükség volt, hiszen a legjobb fiú és lánycsapat begyűjthette a Május Kupát.
A fiúk taroltak és immár 3. alkalommal nyerték meg a díjat. A lányok is közel álltak a győzelemhez, de mivel ez egy nagyon fiatal csapat, eredményük így is nagy meglepetés volt.

Eredmények: 
Újonc fiú II. 93-94' születésűek 1. Maczali Dániel, 2. Maring Attila, 3. Rádi Örs - Rádi Zalán
Újonc lány II. 93-94' születésűek 1. Szikszai Nóra, 3. Vass Dóra
Újonc fiú III. 91-92' születésűek 1. Sági Bence
Serdülő fiú 89-91' születésűek 1. Maczali József
Serdülő lány 89-91' születésűek 3. Maring Beatrix

Csapatverseny:
Fiú: 1. Rétság 24 ponttal, 2. Pásztó 6 ponttal, 3. Patak 6 ponttal
Lány: 1. Ludányhalászi 14 ponttal, 2. Rétság 14 ponttal, 3. Szendehely 14 ponttal
És akik még a csapatversenyben pontot szereztek, így segítették a csapatokat: Szabó Zsófia, Szabó Flóra, Panykó Szelina, Fazekas Viktor, Szikszai Dániel.
Felnőtt és utánpótlás csapatunk is jól zárta a szezont. Először indult a megyei bajnokságban, de a srácok szerint ez jövőre csak jobb lehet. 

Nyugat Nógrád Bajnokság végeredménye:
1. Dejtár, 2. Balassagyarmat Dózsa II., 3. Rétság I. csapat (Gyenes Gyula, Fekete Mihály, Menczel Gyula, Ferencsik Viktor), 4. Balassagyarmat Dózsa III., 5. Balassagyarmat Bíróság, 6. Rétság II. csapat (Maczali József, Sági Bence, Bodó Ádám, Koplányi György, Maring Beatrix), 7. Balassagyarmat Fleurimport, 8. Balassagyarmat Művészeti Iskola, 9. Balassagyarmat Szent Györgyi, 10. Balassagyarmat Dózsa IV.(ifi)

A végére még egy remek eredmény az Asztalitenisz Diákolimpiáról: Sági Bence egyéniben 42 indulóból az előkelő 6. helyen végzett.
Juhász Imre, a Nógrád megyei Asztalitenisz Szövetség elnöke, csapatvezető: "- Lucska Ferenc 1969-es sikere óta - aki 2. lett az diák Olimpián - nagyon sok víz lefolyt az Ipolyon és a Zagyván és most újból közel hasonló sikerről számolhatunk be." Sági Bence ugyanis nagyon közel járt az éremszerzéshez, s bár 3:1-re kapott ki, minden szett szoros küzdelmet hozott. Gratulálunk!

www.retsag.hu
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-