HANGADÓ
2004. JÚLIUS 

Városházi tudósítások

A Rétság Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2004 június 24.-én tartotta soron következő testületi ülését.

  • Első napirendi pontként, a 2004. évi költségvetés módosítása szerepelt. A módosítás legfőbb indoka az Óvoda nagymértékben leromlott, ezzel életveszélyessé vált állapota miatti felújítás volt. A testület elfogadta az előterjesztést, mivel egyetértettek abban, hogy az óvoda renoválását haladéktalanul meg kell valósítani. A döntés alapján felújításra kerül a terasz, kicserélik a nyílászárókat és átépítik az épület vízelvezető rendszerét.
  • Ezután az állattartás rendjéről szóló rendelet felülvizsgálata következett. A testület fontosnak tartja az ezzel kapcsolatos szabályok betartását. Az EU normák helyi érvényesítése okán változtatásokat eszközöltek a jogszabályban.
  • Következő napirendi pontként, a nyugdíjas klubok és a sport egyesületek beszámolói következtek. A testület tartalmas, részletes beszámolókat hallott, s további támogatásukról biztosította a Civil Szervezetek vezetőit. Salgai György, a Rétság V.S.E. elnöke elért eredményeiket reprezentáló okleveleket, érmeket adott át a képviselő testületnek, melyek az őket megillető, méltó helyre kerülnek majd elhelyezésre, valószínűleg a Civil Szervezetek Házában.
  • Ötödik napirendként Rétság város közbeszerzési szabályozását tárgyalta a testület. Korábban helyi rendelet határozta meg az eljárást, amit tartalmilag átdolgozva szabályzat formájában adott ki az Önkormányzat. A bizottságok véleménye szerint az előterjesztés több tekintetben pontosítást, kiegészítést igényel, mégis egyöntetűleg elfogadták azt.
  • A régi csatornarendszer felújítása miatt Rétság Város Önkormányzata közbeszerzési eljárást kíván indítani, melynek lefolytatására az Önkormányzat három tagú bizottságot hoz létre. A régi rendszer rekonstrukciójával teljessé válik a város szennyvízelvezetése és kezelése.
  • Ezután a meglévő csatornahálózat rekonstrukciós munkáiról szóló előterjesztésről tárgyalt a testület. Fontosnak tartják a felújítási munkálatok elvégzését, s bár a költségek magasnak tűnnek, mégis azt szorgalmazzák, hogy a lehető leghamarabb kezdődjenek meg a munkálatok.
  • A képviselő testület tárgyalt a „Közművelődés pártoló Önkormányzat” cím elnyerésére kiírt pályázatról, s döntés született: a pályázatot támogatja és benyújtja. Döntésüket leginkább az indokolja, hogy a Városi Művelődési Központ és Könyvtár, 2002-ben is sikeresen szerepelt ezen a pályázaton.
  • A képviselő testület tárgyalt a "Közművelődés pártoló Önkormányzat" cím elnyerésére kiírt pályázatról, s döntés született: a pályázatot támogatja és benyújtja. Döntésüket leginkább az indokolja, hogy a Városi Művelődési Központ és Könyvtár, több éven keresztül sikeresen szerepelt ezen a pályázaton, jelentős pénzforrással segítve az intézmény korszerű működését.
  • Ezt követően Girasek Károly által benyújtott interpellációt tárgyalták „Miért nem válaszol a Polgármester Úr!” címmel. A képviselő 12 kérdésére várt választ Mezőfi Zoltán polgármestertől, amelyeket korábban is feltett, de rendre megválaszolatlan maradt. Az ülésen elhangzott válaszokat Girasek Károly nem fogadta el, és a testület többségi szavazással is elégtelennek találta. Ezért az SZMSZ szerint  azt vizsgálóbizottságnak kell megvizsgálnia és a soronkövetkező ülésen jelentést tenni a képviselő-testületnek.
  • Ezután zárt ülésen a „Vállalkozók a városért” elismerő cím adományozásáról döntöttek a képviselők. A kitüntetések hagyományosan - így ebben az évben is -, az Augusztus 20-i ünnepségen kerülnek átadásra.
M-L.
www.retsag.hu
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-