HANGADÓ
2004. JÚNIUS 

2003/2004-es tanév – a sport éve

A testnevel?i és edzői munka feladata, és egyben szépsége: a minden évben újra induló tanév során a formálódó tehetségek nevelése, gondozása. A Diákolimpia három alapeszméje és hitvallása: VERSENGÉS, SZORGALOM, BECSÜLET. Ezek az örökérvényű fogalmak és igazodási pontok tartalmazzák ennek az összetett tevékenységnek és nevelésnek a lényeges elemeit. A 2003/2004-es tanévi versenykiírás és programsorozat továbbra is széles választékot kínál a különböz? sportágak gyakorlásához, és a diákolimpiai megmérettetéshez. Ebben a tanévben is kimagasló eredmények születtek.

dr. Mező Ferenc Olimpiai Szellemi Vetélkedő országos döntőjén II. helyezést értek el tanulóink: Kulman Csilla 8.b, Csiffári Anita 8.b, Sági Bence 7.b, Szikszai Dániel 7.b, Felkészítő: Tömösvári Sándor pártoló tag. Eredményükkel elnyerték a 2004. évi „Jó tanuló, jó sportoló” címet, melyet a Gyermekekért Alapítvány az idén először ad ki tanulóinknak. 

Az Országos Nemzeti Atlétikai Program ügyességi versenyén IV. Helyezést értek el: Hava Dániel 5.a, Laczkovszki Benjámin 5.a, Balla Bianka 5.a és Panykó Szelina 5.a osztályos tanulók. Felkészítő: Partos Gáborné testnevelő tanár.

Az alábbi eredmények a Diákolipia keretében megrendezett versenyeken születtek. 

Országos Asztalitenisz Diákolimpián Sági Bence 7.b osztályos tanulónk IV. helyezést ért el. 
Felkészítő: Sági Zoltán asztalitenisz edző. 

Regionális Szivacskézilabda versenyen vettek részt az 1994-1995-ben született  tanulóink közül Szikszai Nóra 4.b, Vass Dóra 4.b, Ivanics Dóra 3.a, Pekári Sarolta 3.a, Potecz Edina 3.b, Antal Frida 3.a  osztályos tanulók. A verseny május 26-án volt Miskolcon ahol, V. helyen végeztek.
Megyei Szivacskézilabdában IV. helyezést ért el Antalics Dávid 4.b, Molnár Dávid Mátyás 3.a, Rompos Ádám 3. a, Cserhalmi Bence 3.a és Simák Dávid 3.b osztályos tanulókból összeállított csapatunk. 
Felkészítőjük: Partos Gáborné testnevel? tanár. 

Sakk-csapatunk tagjaként megyei II. helyezést ért el Ivanics Dóra 3.a, Szikszai Nóra 4.b és Vass Dóra 4.b osztályos tanulónk. Az egyéni versenyek során Ivanics Dóra 3.a osztályos tanulónk III. helyezést, Rompos Ádám szintén 3.a-ba járó diákunk IV. helyezést ért el. IV. helyezett lett a II. korcsoportosok versenyében a Rompos Ádám 3.a, Szabados Péter 4.a, Varga Viktór 4.a, valamint a IV. korcsoportosok versenyében a Juhász Nóra 8. b, Ellenbacs Márta 8. a és Csatai Beáta 7. b osztályos tanulókból alakult csapatunk is. Felkészítő: Ferencsik János tanár. 

Az atlétikai összetett versenyen II. helyezést ért el Bányai  Boglárka 2. b osztályos tanulónk.
Felkészítő: Bálint Magdolna tanár. 

Megyei III. helyezést ért el a mezei futóversenyen Simák Dávid 3.b osztályos tanulónk. Felkészítő: Partos Gáborné testnevelő tanár.

Megyei összetett atlétikai versenyen IV. helyet szerzett: Sági Bence 7.b, Vaszil György 7.b, Balla Roland 7.a, Dunavölgyi Gergő 7.b, Maglódi Gábor 6.b és Keresztes Máté 6.a osztályos tanulónk.
Felkészítő: Mocsári Gergelyné és Partos Gáborné testnevelő tanárok. 

Megyei összetett atlétikai versenyen V. lett Antal Frida 3.a, Megyesfalvi Petra 2.b, Bányai Boglárka 2.b, Szikora Liza Olimpia 2.a Tajthy Hanna 2.b és Horváth Alexandra 2.a osztályos tanulónk.
Felkészít?ik: Gyuricza Ferencné, Bálint Magdolna és Partos Gáborné tanárok. 

Jégkorong sportágban a Dezső Alexandra 8.b, Szikszai Nóra 4.b, Szikszai Dániel 7.b és Sági Bence 7.b és Mezei Ferenc 7.b osztályos tanulóink által alkotott csapat megyei III. helyezést ért el. 
A gyorskorcsolya egyéni versenyei során pedig Sági Bence 7.b, és Dezs? Alexandra 8.b osztályos tanulónk lett megyei bronzérmes, V. helyezett 7.b. Felkészítőjük: Sági Zoltán edző. 
Megyei KRESZ verseny II. helyezett Csige Csaba 8.b osztályos tanuló. Felkészítő: Munkácsi Mártonné

A felkészítők gondjaira bízott gyermekek közül a szakértő szem gyorsan meglátja a szunnyadó tehetséget, de hosszú és nehéz út vezet ahhoz, hogy ebből a tehetségből egy-egy sportágban jó játékos, versenyző válhasson. 
Gratulálunk a versenyzőknek, a felkészít?knek kitartásukhoz, éves teljesítményükhöz, erőt és jó egészséget kívánunk a további feladatok leküzdéséhez. 

Hírek, eseménynaptár:

  • Fit-Ball iskola Rétságon  -  www.fitball.hu

  • Az Egészség Évtizedének Johan Béla Nemzeti Programja, az Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztérium, a Wesselényi Miklós Sport Közalapítvány, az Oktatási  Minisztérium és a Közoktatási Modernizációs Közalapítvány közösen írt ki pályázatot a mindennapos testnevelés bevezetésére az iskolákban. 
    A rétsági Általános Iskola a nyert összegen Fit-Ball labdákat vásárolt, és 16 pedagógussal elvégezte a tréninget annak érdekében, hogy a testnevelés órán, napköziben, a gyógytestnevelés keretében a tanultakat tudják használni, gyakorolni. Tapasztalatunk, hogy a gyerekek és a szülők jókedvvel vesznek részt a tréningen, mely zenére történik, így a mozgás és a zene kölcsönhatása folyamán kialakult lelki élmény segít a fáradtság lekzdésében, a gerinc-problémák megelézésében és javításában. 
  • E tanévben is csatlakoztunk az Olimpia 2004. Athén országos felhívásához. Szerveztünk ősszel kerékpártúrát Nógrádra 70 fő, gyalogtúrát a Nyírjesben 30 fő, őszi-tavaszi futóversenyt iskolai szinten 325 fő részvételével. 
  • Ősszel Budapesten 50 fővel vettünk részt a Kaiser's futóversenyen, tavasszal a Libresse futóversenyen 40 fővel, mely utóbbin 4 km-t kellett teljesíteni mindenkinek.
  • A „Palóc Városok Családi Vetélkedőjén” Salgótarjánban a Rompos – Szikszai – Partos  családok az összetett versenyben a harmadik helyen végeztek. 
  • Téli sítábort szervezett Szlovákiába Hámori Imre testnevelő tanár, aki minden évben tanítja, gyakoroltatja a síelés tudományának alaplépéseit, megszerettetve a tanulókkal és szülőkkel a téli sport örömeit. 
  • Úszás oktatáson 11 fő, úszás gyakorláson 37 tanuló vett részt iskolánkból  5 napon keresztül a váci uszodában Partos Gáborné és Gyuricza Ferencné irányításával. 
  • Egy hetes kézilabda edz?tábort szervez Zánkára Partos Gáborné 21 tanuló részvételével. 
Az eredményekből, kiderül: lehet, hogy nem mindenkiből lesz élsportoló, de a legfontosabb eredmény és cél az, hogy minél több gyermekünkből testileg és szellemileg egészséges, magyar állampolgár válhasson. 
Testnevelés Munkaközösség Vezető
www.retsag.hu
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-