HANGADÓ
2004. MÁRCIUS 

Évzáró a Polgárőrségnél

Kedves Olvasók! Tisztelt Választó Polgárok!

Tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy a Rétsági Polgárőr Egyesület 2004. február 14- én 17 órai kezdettel tartotta meg értékelő évzáró közgyűlését a Civil Szervezetek Házában.
     A közgyűlésen aktívan részt vettek az együttműködő Balassagyarmati Határőr Igazgatóság, a városi Rendőrkapitányság a szomszédos Bánk-i és Tolmács-i polgárőr egyesületek képviselői, valamint a helyi önkéntes és állami tűzoltóság vezetői.
     A 25 fős Rétsági Polgárőr Egyesület az elmúlt időszakban ötször ötfős csoportbeosztásban 248 órát teljesített járőrözéssel, gyalogosan vagy saját gépkocsival. 84 óra időtartamban hajtott végre biztosítási feladatokat. Ebből kiemelkedik a júliusban megtartott "rétsági repülőnap" amelyet a Tolmácsi Polgárőr Egyesülettel közösen végzett. 10 óra időtartamban látott el kísérői feladatot. Együttműködési megállapodás alapján a Balassagyarmati Határőr Igazgatóság járőreivel havonta rendszeresen végzett járőrözési és ellenőrzési feladatokat.
     Összegezve az elmúlt év tapasztalatait a hozzászólásokban elhangzott véleményeket és értékeléseket a városban működő Polgárőr Egyesület az alapvetően hétvégekre és a késő esti órákra koncentrált járőrözésekkel eredményesen járult hozzá a település közbiztonságának erősítéséhez. A 2004-es évre meghatározott feladatok során kiemelt helyet kapott továbbra is a bűnmegelőzésben és a közbiztonság őrzésében vállalt feladatok még hatékonyabb teljesítése.
     Létszámbővítéssel elsősorban fiatalok, bevonásával tovább kell erősíteni a csoportok önálló működését és mozgás szabadságát. Demonstratív jelleggel folyamatosan biztosítani kell a társ egyesületekkel és a Határőr Igazgatósággal a közös járőrözési és ellenőrzési feladatokat. Tovább kell fejleszteni a kapcsolatot az önkormányzattal, a helyi tűzoltó egyesülettel az állami és egyéb társadalmi szervezetekkel valamint a lakossággal. Anyagi lehetőségeinket figyelembe véve javítani kell a Polgárőr Egyesület megjelenési arculatát, ruházatát, felszerelését.
     A Rétság Közbiztonságáért Alapítvány Kuratóriuma nevében Bulejka András úr támogatásáról biztosította az egyesületet.
     Kettő fő új belépővel növekedett az egyesület létszáma.
     Az érdemi munkát vacsorával és tartalmas szakmai, baráti beszélgetéssel fejezte be az egyesület.
     Köszönetemet fejezem ki a csoportvezetőknek és minden polgárőr társamnak, akik aktív önzetlen munkájukkal és közreműködésükkel biztosították a Város közbiztonságát. Szeretném megköszönni Bőgér Andrásné (Juliska néni) és Bánszki Istvánénak fáradozásukat, akik finom pogácsával lepték meg az egyesületet.
     Az érdeklődőket és belépni szándékozókat szívesen várja az egyesület tagsága.
Tisztelettel és Köszönettel:

Jávorka János Elnök és Képviselő  
www.retsag.hu
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-