HANGADÓ
2002. SZEPTEMBER 

Megjelent a Rétsági Évkönyv

A sorozat hatodik tagjaként megjelenő Rétsági évkönyv a korábban kalendárium néven szereplő kiadványok hagyományait élteti tovább.
     Az elmúlt év sajtószemléje által köti csokorba mindazon híreket, amelyek a megyeszéli kisváros életének eseményeiről tudósítottak.
ĺgy együtt látszik igazán, hogy milyen sok minden történt Rétságon egyetlen esztendő leforgása alatt. Volt köztük sok jó hír, mely a város gazdagodását adták tudtára az olvasóknak, amelyek gyümölcsét az elkövetkezendő években fogják igazán érezni, de volt olyan is, melyre nem szívesen emlékezünk vissza, s amelyet jobb lenne feledni.
     A korábbi számokhoz hasonlóan az idei évkönyv is lehetőséget nyújt a rétsági alkotóknak a bemutatkozásra, megjelenési lehetőséget biztosít rövidebb tanulmányoknak, melyek a város, illetőleg a kistérség természeti és társadalmi értékeit mutatják be, s helyet ad a kiadványt színesítő kisebb helytörténeti munkáknak is.
Olyan ez a kötet, mint egyféle tükör. Talán az évek múltával mind érdekesebbé válik az általa láttatott kép: ilyenek voltunk, ez történt velünk az ezredfordulót követő első esztendőben.

www.retsag.hu
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-